You are here

Moj rokovnik - za organizovan život sa stilom

Blog

Kada su se prvi put pojavili elektronski planeri na našim prvim pametnim telefonima, pomislili smo da će nam biti znatno lakše da organizujemo život i posao. Nema papira razbacanih po stolu, olovaka, stikera... jednostavno ukucamo plan rada za sledeći mesec, spisak za kupovinu, podsetnik za rođendane... i sve je bilo lepo dok nam se na ulici nije ispraznila baterija ili nam je neko baš tražio neki bitan podatak u trenutku dok stojimo na ulici i već pričamo tim istim telefonom. Ili se, ne daj bože pokvari i svi bitni podaci nestanu sa njim. Manje, više svi smo se polako vratili starim dobrim papirnim rokovnicima i planerima.

Moj rokovnik sadrži sve što je potrebno da organizujemo svoje vreme na najbolji način, zapišemo sve na jednom mestu i odredimo prioritete za naredni period (bilo da je to novi poslovni projekat, ispit koji stalno odlažemo ili da od sledećeg ponedeljka konačno počnemo da se hranimo zdravije). Na svakoj strani se nalazi prostor za beleške i liste obaveza, a na kraju rokovnika dovoljno strana da zapisujemo ideje, recepte, citate i sve ono što nam je bitno da zapamtimo odmah ili ne zaboravimo kasnije.

 

 

Rokovnike pravimo u dve veličine – standardni rokovnik veličine 18x21cm i mini rokovnik veličine 11x14cm.

Standardni rokovnik može imati horizontalni ili vertikalni nedeljni planer. Prvi je namenjen onima koji nemaju potrebu za zakazivanjem velikog broja obaveza u toku dana i ostavlja dovoljno prostora za pisanje, a drugi onima koji zakazuju svoje obaveze po satu. Praktičan je za držanje na stolu, mada se može nositi i u torbi.

Mini rokovnik je po sadržaju skoro identičan standardnom rokovniku sa horizontalnim nedeljnim planerom, ali je zbog veličine praktičniji za one koji su stalno u pokretu.  

Stranice oba rokovnika su u boji, štampane na kvalitetnom debelom papiru, a korice su zaštićene providnom plastikom, tako da se mogu lako prebrisati.  Povezani su izdržljivom žičanom spiralom, pa ih možete lako držati otvorene na stolu, a i iscepiti stranicu po potrebi.

Najlepša stvar je izbor korica koje možete prilagoditi sebi. Izaberite između više ponuđenih dezena na koje možete ubaciti svoje ime, poruku ili logo. Na taj način svako stvara svoj lični dizajn, tako da čak i članovi porodice ili zajedničkog radnog tima mogu imati isti dizajn rokovnika, ali sa različitim imenima. A za one koji žele da imaju unikatan rokovnik - dovoljno je da pošaljete fotografiju koju želite i dobićete rokovnik kakav ste oduvek želeli.