Svi datumirani rokovnici su od juna 2024. do juna 2025. godine. Rok za isporuku je od 3 do 7 radnih dana.

Mesečni planer za kućne poslove

Ne postoji mnogo ljudi koji uživaju u obavljanju svih kućnih poslova, naročito ako pored toga imaju i mnoštvo drugih obaveza. A i kad prihvatimo da su kućni poslovi nešto što moramo da radimo, teško je zapamtiti kada je vreme da sledeći put očistimo aparat za kafu, obrišemo prašinu sa ormara ili odnesemo tepih na pranje.

Zato smo ovog meseca pripremili dve vrste besplatnih strana - mesečni planer za kućne poslove koje redovno obavljamo i listu obaveza za velika spremanja po prostorijama.

Mesečni planer za kućne poslove preuzmite OVDE!

Listu obaveza za spremanje po prostorijama preuzmite OVDE!

Kako se koristi mesečni planer za kućne poslove?

Ištampajte besplatni fajl. Ako želite, zalepite ga u svoj rokovnik ili ga stavite na vidno mesto. Za početak, upišite dnevne obaveze za prvu nedelju korišćenja (recimo: nameštanje kreveta, brisanje šporeta, izbacivanje smeća, pranje sudova...). U tu kolonu spadaju obaveze koje radite svaki dan ili nekoliko puta nedeljno.  Zatim, upišite kućne poslove koje radite jednom nedeljno (recimo: menjanje posteljine i peškira, pranje podova, usisavanje, brisanje kupatila...) i poslove koje radite jednom mesečno (recimo: pranje pokrivača, čišćenje rerne, čišćenje aparata za kafu...). Označite sve obaveze koje ste završili i upisujte nove dnevne obaveze sa svaku nedelju.

Na taj način ćete imati jasan podsetnik kad šta treba da uradite, pa nećete zaboraviti da treba da se urade, a usput ćete i steći rutinu, pa vam obavljanje kućnih poslova neće biti teško kao ranije.

Kako se koristi lista obaveza za spremanje po prostorijama?

Lista je namenjena za veća čišćenja, izbacivanje viška stvari, renoviranje i sve one obaveze koje se ne rade na mesečnom nivou. Upišite naziv prostorije i poslove vezane za tu prostoriju. Svaka obaveza može da se čekira četiri puta, pa možete da koristite istu listu četiri puta godišnje ili da obaveze podelite po članovima porodice.

Ukoliko ti se dopadaju naše besplatne strane, preporuči ih prijateljima ili nas označi na društvenim mrežama :)

 

BONUS: TRACKER ZA 28 DANA RASPREMANJA

Svima nam se dešava da nakupimo stvari koje ne koristimo. Možda je to kozmetika kojoj je istekao rok, prazne tube koje nam je žao da bacimo, neka hrana koju smo kupili pre godinu dana da probamo i nikome se nije svidelo. Da bismo konačno bacili (ili poklonili) sve stvari koje nam ne trebaju, tu je tracker za 28 dana raspremanja.

Upišete datum kada počinjete, definišete pravila (možda hoćete da obeležavate prostorije različitim bojama, vreme koje ste proveli u raspremanju ili broj stvari koje ste bacili) i krenete. Svaki dan po malo i za 28 dana se rešite krša u stanu :)

Tracker preuzmite OVDE!